تماس با ما
يکشنبه, 22 تير 1404
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۰۳/۱۸ 
  • تعداد بازدید : 1273
  • کد خبر : ۱۸۵۴
نقش تحریم ها در اقتصاد مستقل از نگاه معمار كبیر انقلاب اسلامی
از همان ابتدای انقلاب اسلامی که تهدید و تحریم های اقتصادی آمریکا و متحدانش علیه ایران آغاز شد تا به امروز که تمان عزم این کشورها برای فشار اقتصادی به جمهوری اسلامی جزم شده است،هم موضع امام راحل وهم نظر رهبر معظم انقلاب وبه تبع آن ملت ایران یکی بوده و تغییر نکرده است.

به گزارش روابط عمومی فرودگاه و منطقه ویژه اقتصادی پیام،همزمان با فرا رسیدن سی امین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) دکترثناگو مطلق رئیس هیات مدیره ومدیر عامل فرودگاه ومنطقه ویژه اقتصاد پیام به اندیشه هاو سیاست های معمار کبیرانقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) جهت مقابله با فشارهای اقتصادی اشاره کردو افزود:بنیانگذارجمهوری اسلامی ایران،قیام و نهضت اسلامی ملت ایران را با احیای اندیشۀ سیاسی اسلام رهبری کرد؛ در واقع اولین تلاش امام نشان دادن کارآمدی دین مبین اسلام در عرصه های مختلف و درانداختن طرح نظام سیاسی اسلام بود.

امام خمینی(ره) در وصیت نامه سیاسی الهی خویش هم ضمن تاکید براستقامت تا رهایی از وابستگی ها به کشورهای دیگر،‌تصریح نموده اند: این جنگ وتحریم اقتصادی و اخراج کارشناسان خارجی ،تحفه ای الهی بود که ما از آن غافل بودیم.اکنون اگر دولت کالاهای جهانخواران راتحریم کنندو به کوشش و سعی در راه ابتکار بیفزایند، امید است که کشور خودکفا شود و از دریوزگی از دشمن نجات یابد.(25 آذر ماه سال 1358)

در دیدگاه حضرت امام(ره)، تکیه بر استعدادهای داخلی برای خودکفایی در اقتصاد اعم از بخش تولیدی و صنعت، از ضروریات استقلال اقتصادی (که لازمه استقلال سیاسی و فرهنگی است)بود.

بنیانگذار جمهوری اسلامی چه قبل و بخصوص پس ازپیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بر آن پای می فشارد و در این مسیر اعتماد به نفس ملت ایران وجوانان آن و روحیه عزت طلبانه وشرافتمندانه آنان را به کمک می طلبد.

 برای ملتی که درس آزادگی را درمکتب حسین بن علی (ع) آموخته شایسته نیست برای مایحتاج خویش با وجود شرایط طبیعی بسیار مناسب کشور بخصوص در بخش صنعت و دیگر بخش ها، دست نیاز به سوی دشمنان خویش بگشاید.

دکتر ثناگو مطلق در ادامه افزود:اکنون در شرایط فعلی وقت آن است که ملت آن اندیشه را به کار گیرند و در تولید داخلی بر اندیشه ها و مغزهای داخلی تکیه و اقتصاد را توسعه دهند.در بحث استقلال اقتصادی “ما می توانیم” در صحبت های مقام معظم رهبری هم نمود دارد. 

حضرت امام در این زمینه می فرماید:“آنها که این صنعت های بزرگ را درست کردند، آنها هم انسان‏‌های یک سر و دو گوشی هستند که مثل سایر انسان‏هایند؛ منتها قبل از مابیدار شدند و ما راخواب کردند،قبل از اینکه ما بیدار شویم آنها بیدار شدند وهم خوشان را صرف این کردند که با ایادی خودشان مستقیماً یا به طور غیر مستقیم ما را غافل کنند، ما را خواب کنند و به ما تزریق کنند به اینکه شما نمی توانید.

بنابراین حضرت امام (ره) لازمه ‏ی استقلال و عدم وابستگی را تولید به اندازه‏ ی نیازها و خودکفایی در کالاهای استراتژیک دانسته ‏اند. 

ایشان در دیداری که  با وزیر صنایع وقت و معاونین وی داشتند، می فرمایند:ما در مرحله‏ ای هستیم که تازه متولد شده‏ایم و من می‏گویم اگر ما گرسنه باشیم و پیاده راه برویم و منزوی باشیم و به‏ طرف خودکفایی حرکت کنیم،این بهتر از این است که وابسته ومرفه باشیم. و مهم این است که اعتقاد به آن نیت و ارزش های اسلامی و استقلال اقتصادی پیدا کنیم.

بنابراین رسیدن به خودکفایی ودرواقع تاکید برتولید داخلی وحمایت ازآن که یکی دیگرازالزامات اقتصاد مقاومتی است نیزدرصحبتها و رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی دیده می شود. 

ایشان در پیامی که به مناسبت پایان جنگ تحمیلی و آغاز دوران سازندگی دادند بر بازسازی مراکز تولیدی صنعتی تاکید کردندودرعین حال خودکفایی درحوزه صنعتی را نیزلازم دانسته اند:توجه به بازسازی مراکزصنعتی نبایدکوچکترین خللی بر ضرورت رسیدن به امر خودکفایی وارد آورد، بلکه اولویت و تقدم این امر باید محفوظ بماند و مسؤولین بیشتر از گذشته خود را مکلف به اجرای آن سازند.
 
دکترثناگومطلق با اشاره به تاکید اخیر رهبرمعظم انقلاب مبنی بر رجوع و بازخوانی منظومه فکری حضرت امام خمینی (ره)، این رجوع را در راستای بی اثر کردن توطئه دشمنان انقلاب وغلبه بر فشار های اقتصادی بسیار مهم و ارزشمند می دانند.

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0